Ondertekening taalakkoord

RPA NHN-Melior Onderwijs

RPAnhn Melior Onderwijs

Wat is RPA NHN? Het regionaal platform arbeidsmarkt NHN maakt zich sterk voor een duurzame, ontwikkelingsgerichte en inclusieve arbeidsmarkt in NHN. Via het taalakkoord willen we, met alle ondertekenaars, er ZIJN voor laaggeletterden in de regio.

Melior Onderwijs werkt met 4-14-tot 24 jarigen met taalachterstanden of taaluitdagingen (TOS, dyslexie, NT2, taalachterstanden) om hen te ondersteunen richting een waardige participatie in de maatschappij en lekker mee kunnen doen in de arbeidsmarkt. Op school, bij stages, als startende werknemer, als ondernemer.

’De grenzen van mijn taal zijn de grenzen van mijn wereld’ van Witgenstein is daarbij een krachtige drijfveer om het maximale uit elke begeleiding, les, project te halen. Dit werd duidelijk onderschreven door Maurice De Greef gisteren, tijdens de bijeenkomst vanuit het RPAnhn waarin oa nieuwe partners het taalakkoord tekenden. Maurice voedde ons met zijn onderzoeken binnen het domein taal. Een betere beheersing van de taal (spreken, luisteren, schrijven, lezen) zorgt inderdaad ervoor dat mensen letterlijk meer naar buiten gaan, meer contacten durven aan te gaan en kunnen ontwikkelen binnen hun werk.

Dank je wel Maurice en alle andere sprekers voor de inspirerende middag onder leiding van Karin Giphart.

RPAnhn en Melior Onderwijs samen sterk ten bate van de laaggeletterden in NHN!

Heb je als ondernemer vragen rondom laaggeletterdheid binnen je bedrijf? Mail!

Melior Onderwijs RPA NHN Melior Onderwijs RPA NHN