Weerwoord

Al vaker op geattendeerd...zo waardevol...dus nog maar eens!!!

Ken je Weerwoord al? Weerwoord is een aanvulling op de Nieuwsbegrip lessen! Weerwoord is heel goed in te zetten bij alle leerlingen (TOS, NT2, taalachterstanden) die moeite hebben met taal. Vanuit de nieuwsbrief van Weerwoord: (wil je ook de weerwoord mailings ontvangen....dan kan je je hier inschrijven klik hier voor Weerwoord! (https://weerwoord.kentalis.nl/)

”Weerwoord lessen week 44
 
De lessen van week 44 staan klaar op de website. Ze horen bij de Nieuwsbegrip lessen “Robotdolfijnen”. De losse woordwebben uit de lessen zijn later deze week ook te vinden op de website. 

Tip van de week

Weerwoord is gebaseerd op de aanpak Met Woorden In De Weer. Bij deze aanpak leg je nieuwe begrippen (vaak 2-4 woorden) in maximaal 2 minuten uit aan je leerlingen. In die uitleg worden de begrippen zo veel mogelijk herhaald. 

Weerwoord is gebaseerd op deze aanpak. Het grote verschil is dat we alle woorden gebruiken die Nieuwsbegrip als ’moeilijke woorden’ bestempelt. We proberen ons verhaaltje daarbij wel kort te houden, het is het mooist wanneer het binnen 2 minuten kan. De tijdsinvestering voor het gebruiken van Weerwoord blijft dan klein. In twee minuten heb je alle woorden uitgelegd en gevisualiseerd. Het vele herhalen dat bij MWIDW gebeurt, is hierdoor wel minder. Belangrijk blijft dat je in het dagelijks gebruik de woorden blijft gebruiken met daarbij de betekenis. 

En zorg dat je van te voren kritisch kijkt naar welke woorden je wil aanleren. Woorden die leerlingen al kennen of die je niet zinvol vindt, hang je niet op en consolideer (herhaal) je ook niet.”

 

Klik hier voor de Weerwoord lessen! (https://weerwoord.kentalis.nl/lessen)

 

 

logo Melior Onderwijs logo Melior Onderwijs