Ontmoet onze NT2 docenten! 

Taalbewust lesgeven

Bij Melior Onderwijs hebben we verschillende NT2 docenten die klaar staan voor de NT2 vragen bij jou op school.  

PO, SO, SBO, VO, VSO. We hebben ervaring in alle takken van onderwijssport.  

Een prachtige voorziening in de regio’s is natuurlijk de taalklas/ nieuwkomersklas. Wij werken graag samen met deze voorzieningen.  
Na 1 of 2 jaar in een taalklas is de taalontwikkeling nog niet klaar natuurlijk! Leerlingen hebben langer de tijd nodig om een taal eigen te maken en om te kunnen leren op hun eigen niveau.  

Wij begeleiden je leerlingen in kleine groepjes of 1 op 1.  

Wil je de basisondersteuning binnen je school versterken? Dan combineren we de begeleiding met bijvoorbeeld co teaching of het verzorgen van studiedagen met daaraan intervisie gekoppeld. In bijna elke klas zit wel een leerling die een andere moedertaal heeft dan het Nederlands. Elke leerkracht/docent heeft er mee te maken! 

We houden van maatwerk dus het plan maken we samen. Elke school is anders, elk team is anders, elke docent is anders! We gaan uit van de ondersteuningsbehoeften van de leerkrachten en de leerlingen. 

De gouden driehoek daarin blijkt een combinatie van NT2 didactiek, traumasensitief lesgeven en cultuurbewust en traumasensitief handelen! Interesse? Mail naar ons! (mailto:adriette@melioronderwijs.nl)

 

Hier alvast een goede tool om mee aan de slag te gaan in je klas! Taaldenkgesprekken. Bekijk de fimpjes en geniet! Filmpjes taaldenkgesprekken. (https://www.lowan.nl/po/taaldenkgesprekken/) Ook geweldig goed toepasbaar bij leerlingen met TOS of taal achterstanden.