NT2 onderwijs

Wat betekent Melior Onderwijs voor het NT2 onderwijs op jouw school?

Melior Onderwijs helpt je mee om het NT2 onderwijs bij jou op school vorm te geven, uit te voeren en door te ontwikkelen. 
Wij werken op verschillende manieren aan NT2 onderwijs. 


Allereerst vindt een kennismakingsgesprek plaats. Daarin verkennen we samen de mogelijkheden binnen de school. Wat zijn de wensen van het team, wat zijn de uitstroommogelijkheden van de leerlingen, op welke manier kunnen we het NT2 onderwijs vorm geven en waarborgen binnen je school? De uitkomst is bij elke school anders. Daarom bieden wij geen standaard pakket aan. We doen wat goed is voor de leerlingen en voor de school. Wij verweven het NT2 onderwijs in het bestaande onderwijsaanbod. En dat is bij elke situatie weer anders!

Leerlingbegeleiding

Is er directe leerlingbegeleiding nodig? Dan starten we zsm met het aanbieden van deze vorm van begeleiding. In groepjes of 1 op 1. We sluiten aan bij het aanbod in de klas, als dat al lukt. En gieten daar een flinke NT2 saus overheen. We stemmen af met de leerkracht op hiaten, sterke kanten en vooral dat wat helpend is. Bij nieuwkomers die net in Nederland zijn starten we van voor af aan bij het leren van de taal!

Basisondersteuning versterken

Wil je graag de basisondersteuning versterken van de school, met een goed dekkend aanbod op het gebied van NT2? Houd je van maatwerk? Dan gaan we samen op weg! We hebben genoeg ervaring en expertise aan tafel om een mooi, werkend plan te maken voor jouw school zodat de NT2 leerlingen een grotere kans hebben om uit te stromen op het niveau dat passend is. We gaan uit van de sterke kanten van de school, we dragen zorg voor de uitvoering en zorgen voor kennisoverdracht. 

Onze manier van werken is dat we je team prikkelen om uiteindelijk, als wij niet meer in beeld zijn, zelf verder te kunnen met NT2 onderwijs. Hoe? Dat is per school verschillend. Denk aan bv co teaching, verzorgen van scholingen, samen optrekken met de NT2 docent van de school.

Volledige verzorging van het NT2 onderwijs

Wil je liever dat we je alle zorg uit handen nemen? Prima, dan nemen wij het gehele NT2 onderwijs op ons en dragen bij aan een goede overdracht voor de leerkrachten zodat het onderwijs in de klas ook wat meer NT2 vriendelijk wordt. Want eigenlijk kan je niet meer zonder de NT2 tools is ons idee. (Bijna) Elke klas/school heeft te maken met nieuwkomers. 

Overstap BaO naar VO

Extra hulp nodig bij de overstap van BaO naar VO? Schakel ons in!

NT2 netwerk

Bij alle opdrachten zoeken we, desgewenst, de verbinding met het NT2 netwerk in de regio. Samen leren we en samen kunnen we een dekkend aanbod organiseren voor deze fantastische leerlingen. 

 

 

Wij hebben ervaring in het BaO, SBO, SO, VO, VSO. Ons werkgebied is Noord Holland.

(MBO? Staan wij ook open voor!)

 

Wil je meer weten over projecten die wij uitvoeren of uitgevoerd hebben? Wil je meer informatie over inzet Melior Onderwijs op jouw school? Heb je een goed plan en wil je dit voorleggen? Neem gerust contact op via het contactformulier op de website of info@melioronderwijs.nl (mailto:info@melioronderwijs.nl)

 

Melior Onderwijs dream team Melior Onderwijs dream team