Melior Onderwijs

Voorschotbenadering

Melior Onderwijs
Melior Onderwijs is opgezet in 2016. Wij zijn DE onderwijs- en begeleidingsdienst gespecialiseerd in taal met als werkgebied Noord Holland.
Via de inspiratiepagina op onze website (https://www.melioronderwijs.nl/tp-32000-2/inspiratie) kan je volgen waar wij zoal mee bezig zijn. 

Voorschotbenadering

Bij leerlingen in groep 2 met een achterstand in de taalontwikkeling kan je als leerkracht kiezen om de leerling een verlengd kleuterjaar aan te bieden. Mocht dit al gebeurd zijn en er is nog steeds extra ondersteuning nodig op het gebied van de leesvoorwaarden, dan kan je de voorschotbenadering inzetten.
Melior Onderwijs heeft veel ervaring met het werken middels de voorschotbenadering. Een gedegen aanbod om de leerling zo goed als mogelijk voor te bereiden op dat wat komen gaat in groep 3. 
Wij houden ervan taal in blokjes te combineren met de voorschotbenadering. Ook leggen wij altijd contact met de logopedist die wellicht ook in beeld is bij onze leerling.

Voortzetting van de begeleiding middels taal in blokjes in groep 3 is aan te raden om het succes te vergroten. De ervaring leert dat na verloop van tijd Melior Onderwijs weer uit beeld kan raken. Dan kan de leerling zelfstandig mee komen met het groepsaanbod. 

Al vele leerlingen hebben hier baat bij gehad en zijn op een positieve manier gestart in groep 3. En daar doen we het voor bij Melior Onderwijs!!

 

ZilteC__DSC0323 ZilteC__DSC0323